DENTALNI TURIZAM

Ordinacija Manola Aesthetics je privatna ordinacija dentalne medicine gdje možete dobiti sve specijalističke usluge i vrhunski personalizirani pristup. Posjetite stranicu i rezervirajte svoj.

termin: https://www.manolaaesthetics.com/

 

 

 

 

NAJAM GLISERA - OPATIJA

MCO nudi Vam mogučnost najma plovila, glisera, jahte ili gumenjaka i na području Opatije.

Vršimo dostavu svih plovila uz nadoplatu određenu cjenikom. Želite li upoznati Opatiju, Iku, Ičiće ili Moščenićku Dragu, istraživati Kvarnersku obalu i uživati u biserno čistom Jadranskom moru. Iznajmite čamac i provedite svoj odmor uzbudljivije i drugačije nego do sada.

VIŠE na www.mcp.hr

OPATIJA

(Od Stancije Kovačići udaljena 4 km) "Prva dama", "Sankt Jakobi", "Abbazia", "Kraljica turizma", "Biser Jadrana" - to su samo neka od imena koja Opatija nosi sa savršenom elegancijom, zaštićena zaleđem šumovitih brežuljaka i Učke, ondje gdje se Istri pridružuje KvNAJAM GLISERA- arnerska rivijera. Sklanjajući se od bečke zimske studeni, Opatiju je plemstvo Hapsburga i Austro-Ugarske Monarhije prije više od 160 godina pretvorilo u mondeno odredište zabave i odmora.

KASTAV

Kao mnogi gradovi na susretištu Srednje Europe i Mediterana i Kastav ima bogate tradicije i prepoznatljiv identitet. Tijekom je svoje povijesti Kastav bio upravno, ekonomsko i kulturno središte Istre i Primorja; bio je i ostao rasadnikom narodne svijesti, pa je, čak i kada su se u okolici počeli razvijati gradovi danas daleko veći od njega, uspio sačuvati autonomiju, jezik i običaje.

OTOK CRES

Otok Cres obiluje prirodnim ljepotama i vrlo upečatljivom razlikom između sjevera i juga otoka. Na sjevernom dijelu prevladavaju strme stijene s visokim i gustim hrastovim šumama, dok je južni dio prošaran pašnjacima i goletima.

Na Cresu postoji višestoljetna tradicija uzgoja ovaca koje su u prošlosti bile glavni izvor mesa i mlijeka. Također, nadaleko su poznati proizvodi od creske vune. Obavezno isprobajte cresku janjetinu koja je poznati specijalitet.

S obzirom da je otok bio nastanjen već u mlađe kameno doba, svuda po otoku mogu se vidjeti ostaci antičkih gradova i ranokatoličkih crkvica.

Kao posebnu zanimljivost treba istaknuti neobičnu prirodnu pojavu – slatkovodno jezero Vrana. Mit i legenda govore da na dnu jezera postoji dvorac.

Cres je idealna destinacija za one koji se boje zmija jer od desetak vrsta, koliko ih živi na otoku, nema otrovnica pa bezbrižno možete istraživati prirodu.

OTOK KRK

Prvi podaci o naseljavanju vezuju otok uz ilirska plemena Japoda i Liburna, zatim uz Grke kada otok Krk pripada Elektridskim odnosno Apsirtidskim- danas- kvarnerskim otocima. Tragovi Rimljana vode do kraja stare ere i prvih stoljeća nove ere. Međutim već potkraj 6. stoljeća započinje naseljavanje Hrvata na otok koji postaju apsolutno većinsko stanovništvo.

MOŠĆENICE

Na 173 metara nadmorske visine, dva kilometra iznad Mošćeničke Drage smjestio se srednjovjekovni gradić Mošćenice. Zbog prekrasnog pogleda na cijeli Kvarnerski zaljev, Mošćenice su omiljeno izletište brojnih grupa turista, ali i polazište ljubitelja pješačenja i planinarenja na putu prema starim, napuštenim selima (995 m) planine Učke do kuda vodi pješačka staza.

VOLOSKO

Ribarsko mjesto starih zbijenih kuća s dva svjetionika prvi se puta spominje 1543. godine, ali je daleko starije. Na samo kilometar od centra Opatije možete osjetiti neponovljiv doživljaj primorskog ugođaja.

Dva kilometra nakon Lovrana naići ćete na mjesto Medveja. Legenda kaže da je Medveja dobila po ime po grčkoj mitskoj junakinji Medeji, nakon što se na tom području sklonila s Jasonom. Podzemni potoci koji se direktno s Učke slijevaju u more na medvejskoj plaži prema istoj su priči ustvari Medejine suze.

MEDVEJA

Prijavite se na naš newsletter

Submitting Form...

The server encountered an error.

Form received.

Radno vrijeme:

Srijeda - Četvrtak - petak - subota: 12:00-23:00

Nedjelja: 12:00-19:00

Ponedjeljak - utorak: zatvoreno (osim po dogovoru)

45.365134593

14.301474093

Naše koordinate:

N 45˚ 21' 916''

E 014˚ 18' 067''

STANCIJA KOVAČIĆI d. o. o.

Rukavac 51, Matulji 51211

Trgovački sud u Rijeci

MBS: 040237786

 

Temeljni kapital: 1.616.700, 00 kn, nije uplaćen u cijelosti. 1.596,700, 00 kn – dio koji nije uplaćen

Vinko Frlan

Addiko banka Hrvatska

HR0225000091101250530

 

STANCIJA KOVAČIĆI

Adresa: Rukavac 51, 51211 Matulji

Telefon: +385 51 272 106, +385 99 216 5009

Email: stancija.kovacici@gmail.com

© 2016 Copyright d.istra

Krajnji primatelj financijskog instrumenta sufinanciranog iz Europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu  Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija”